Перейти к публикации

Alte echipamente pentru grow-box. Ventilarea pentru grow-box


Рекомендованные сообщения

CO2. Planta are nevoie de CO2. Atmosfera noastră are o cantitate sufucuentă de CO2 pentru a sprijini creșterea de canabis, dar când ele sunt crescute în camera aveți nevoie pentru a avea grijă de ventilație de calitate (volumul spațiilor interne trebuie să fie ventilat cel puțin o dată la cinci minute) pentru a asigura o aprovizionare constantă de aer proaspăt, îmbogățit cu CO2.

Ventilatoare axiale

1052950248_-.thumb.jpg.033070990703c5dd3999fbdaeb55e1bd.jpg

Aceste sunt cele mai eficiente și comune în sistemele de ventilație, ele sunt utilizate pentru a atrage aerul fierbinte de la lampa într-unbpx (cu și fără conductă de aer). Viteza de rotație poate fi reglată folosind un dimmer (reducând tensiunea). Sunt alimentate de 220V. Sunt forme rotunde și rectangulare. Ele sunt vândute în magazinele care vând echipamente de ventilație sau pe piețele de construcții. Cei mai silențiosi sunt fani ai firmei Solaur&Palau ai seriei SILENT și MIXVENT-TD

Ventilatoare PC

Cele mai mici dintre ventilatoare, potrivite pentru ieșirea/ intrarea de aer în box-uri mici și pentru suflarea plantelor. Cele mai comune dimensiuni sunt 80x80mm, 120x120mm

262774616_.jpg.951a1952f72407cafb48defe0b460a4f.jpg

În nici un caz nu ar trebui să se utilizeze ventilatoare cu lagăre glisante atunci când se lucrează la "ieșire" a aerului, care se întinde prin ele înșiși aerul fierbinte și uscat. Cu această sarcină, ventilatorul cu rulment este mai bine pentru utilizat. Este la fel de important să cunoașteți poziția spațială a ventilatorului. În poziția orizontală timpul de funcționare al rulmentului simplu este redus de 3-4 ori. Aceasta poziție este mai potrivită pentru rulmenți antifricțiune, iar în condiții deosebit de severe, este mai bine să se aplice rulmenți VAPO, la care câmpul magnetic susține arborea și axa lagărului strict paralel, reducând încărcăturii și uzura precum și nivelul de zgomot. În mod literal, în toate condițiile, este preferabilă utilizarea ventilatoarelor cu un rulment VAPO.

Pentru a creștefluxul de aer, se utilizează o conexiune cu aer paralelă atunci când doi sau mai mulți ventilatoare pompează aerul într-un singur volum. Pentru a crește presiunea statică, se utilizează o serie de conexiuni de aer atunci când doi sau mai mulți ventilatoare sunt localizate unul după altul (cum ar fi o turbină cu aer). Această conexiune permite celor doi ventilatoare relativ ieftine să "pompeze" lampa.

Ventilatoarele au trei fire, cel de-al treilea este utilizat în computer pentru a monitoriza și controla viteza de rotație. Cablurile necesare: roșu (+) și negru (-) - Alimentare 12V, conectarea directă la priza 220V nu este permisă. Este necesar să se utilizeze o sursă de alimentare universală (1.5-12V 300-750mA) cu tensiune alternativă care permite reglarea vitezei ventilatorului. Este vândută într-un magazin de hardware.

Conectarea unității de alimentare AT

1453270071_.jpg.25648681c3e81403429d25661824933b.jpg

Dacă aveți o unitate AT fără un comutator, atunci aveți sarcina cum să închideți firele astfel încât unitatea să funcționeze și nimic să nu fie ars. Deci - această unitate are patru fire groase (sub 220 de volți) în izolație multi-colorată - albastru, alb, maro, negru. Pentru ca sursa de alimentare să pornească, este necesar să închideți firul albastru cu alb și maro cu negru. Atenție, pentru cei care citesc fugând: aceste fire au 220 de volți! ÎN PRIMUL RÂND închideți-le după cum este indicat și împachetați cu atenție cu banda și apoi porniți deja AT-ul în rețea

Pornirea sursei de alimentare ATX.

Unitățile de alimentare ATX nu se aprind imediat după aplicarea curentului, dar numai după aplicarea semnalului de pe placa de bază. Pentru a activa unitatea fără aceasta, puteți închide firul verde cu oricare dintre cele negre. Acest lucru se poate face cu un clip de hârtie, iar dacă alimentatorul nu mai este folosit în calculator, va fi mai sigur să rupă aceste fire și să le răsuciți / lipiți

Ventilatoare de uz casnic

Ventilatoarele de uz casnic sunt bune pentru circulația aerului în interiorul box-ului. Leagânullateral ventilatorului previne aer să stea într-un loc si are un efect pozitiv asupra dezvoltării plantelor (tulpini devin mai puternice din cauza leagănului).

Acoperire reflectoare a grow-box-ului

Folie

Prin aceasta, folia de alimentare nu este cea mai bună opțiune pentru box. Cerințele noastre sunt îndeplinite de către partea mată a foliei (partea lucioasă, deoarece va crea puncte fierbinți, va concentra lumina de pe planta, provocând arsuri). În consecință, cleiul se va aplica pe partea strălucitoare a foliei.

Penofol

Penofol este o izolație reflectorizant și esteuula dintre cele mai populare materiale din ultimul timp pentru a acoperi gro-boxul. Este convenabil și rapid de utilizat. Penofol este un material combinat, conținând dintr-un strat de polietilenă spumă, cu una sau două fețe acoperite cu folie de aluminiu de înaltă calitate. Materialul este subțire, flexibil, ușor, ecologic. Efectul reflectant al energiei radiative de până la 97%. Penofol este disponibil în diverse grosimi de la 1 mm la 16 mm. Penofolul subțire va servi perfect ca un strat reflectorizant în grow-boxul. Penofolul mai gros poate fi utilizat în grow-boxuri pe balcoane pentru izolarea termică la temperaturi scăzute. Penofol se fixează bine pe pereții de grow-box cu lipici, șuruburi, cuie, capse.421327521_-.jpg.7c35a43ce7162e811ffdb94d324caced.jpg

Nu trebuie să uitați, că în cazul în care boxul este într-un loc cald, temperatura în boxul din cauza penofolului gros crește semnificativ, și ar trebui să se gândească la răcire. De asemenea, penofolul gros este un bun izolator de zgomot. Principalul dezavantaj acestui material e că el este destul de scump.

Nu se recomanda folosirea unei oglinzi ca un strat reflectorizant, oglinde de uz casnic nu pot da o reflecție adecvată. Dacă vă uitați la oglindă înainte de a fi inundat cu lac opac, stratul de amalgam va fi translucide, ceva în jurul valorii de 60% !! Astfel, fotonii, de fapt, sunt în principal blocați în același lac opac.

Pregătiți-vă pentru plantare și pentru îngrijirea generală a canabisului.

Изменено пользователем Бортовой-Журнал-Гровера

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • БЖГ pinned this тему

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
×
×
  • Создать...